star

Monday, 19 August 2013

owh lupa ada lagi satu family yg menginap kat hometay ni tarikh 3 syawal 1343-4 syawal 1343....thanks for wet raya...tq very2 much...no pic coz diorg check out malam n sbb saya jugak.. coz terlupa nak snap gambar diorg...

Saturday, 10 August 2013

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI dan ucapan ribuan terima kasih kepada semua ahli keluarga En.Abdul Hamid kerana memilih homestay kami sbg tpt penginapan anda sekeluarga...semoga anda berpuas hati ke atas servis yang telah kami sediakan...En Hamid  memang sporting n baik.....segala yang baik itu datangnya dari Allah dan segala yang buruk tu datangnya dari saya..di sini saya sertakan pic En Hamid sekeluarga(except anak perempuan )
tarikh mereka menginap 8/8/2013 bersamaan 1 syawal 1434 hingga 3 syawal 1434.....datang lagi ye pak cik... :)

Monday, 15 July 2013

TERBARU!!!!

1) Terdapat PAKEJ 3 hari 2mlm(jumaat,sabtu dan ahad)yang kami tawarkan kepada pelanggan homestay kami...untuk promosi ni kami sertakan juga sebuah kereta dan pemandu pelancong..antara program yang kami sediakan:- 

          1)untuk hari pertama
              -pelanggan check in
              -4.00pm----makan(bertempat di kuala juru atau uptown
                                 perda atau pilihan hati pelanggan...bergantung 
                                 pada kehendak pelanggan nak makan dimana)

           2)untuk hari ke-2
               -8.00am----sarapan di luar mengikut kehendak hati 
                                  pelanggan
               -10.00am---bertolak ke Bukit Bendera
               -1.00pm----makan tengahari
               -3.00pm----bertolak ke toy museum(tanjung bungah)
               -5.00pm----mandi manda(batu feringgi @sg.taman 
                                  rimba)mengikut kehendak pelanggan
                -9.00pm---night market(batu feringgi)

          3)untuk hari ke-3(last day)
              -pelanggan check out
              
BERIKUT ADALAH SYARAT @ TERM & CONDITION TUK PROMOSI INI...

-(5org sahaja)
-RM800 termasuk kereta honda sivic atau matrix dan pemandu 
 pelancong
-tanpa pemandu pown harga sama juga.. 

 2)pakej ke-2 pula ialah sewa homestay mengikut jam
     -sejam rm 12






Saturday, 1 June 2013



2 pic yang kat atas ni adalah rombongan pengantin lelaki dari Sg. Buluh, Kuala Lumpur yg telah memilih untuk di menginap di homestay kami iaitu Hattin Station pada 1/6/2013 sehingga 2/6/2013.....sebelum terlupa....Slamat pengantin baru!!!! dan tahniah kami sekeluarga ucapkan......disebabkan hujan dan faktor masa....hanya beberapa keping gambar saja yg saya sempat snap....minta maaf kepada ahli keluarga yg x sempat saya snap.....

di antara para pelanggan kami,,,trip rombongan inilah yg paling ramai pernah menginap di homestay kami...cuba teka brapa ramai.....cuba la teka...haaa nak tau x bope owg....seramai 14 org tu....wahhhhhh terkejut x....hahaha.....family saya pown x sangka begitu ramai owg menginap...pepepown thanks sbb pilih homestay kami sbg tpt penginapan anda semua...saya harap anda sume enjoy dgn percutian di penang dan berpuas hati dgn perkhimatan serta kemudahan yg diberikan,,,,dan yg paling penting skali smoga majlis perkahwinan family ni berjalan dgn lancar dan meriah....amin...skali lagi kami sekeluarga ucapkan tahniah!!!! kepada pihak pengantin....

Friday, 31 May 2013

Esk bersamaan 1 june 2013 ada lagi 1 family nak jadi tetamu di homestay Hattin Station ni...iaitu family pn/cik rozita klo x silap...x sabar rasanya nak sambut kedatangan mereka.....saya harap family pn/cik Rozita seronok semasa bercuti di penang dan selesa dgn kemudahan yg disediakan di homestay kami... :)

Monday, 27 May 2013

alhamdulillah,,,homestay kami da ada org menginap,,,,,,tetamu yg pertama x sempat nak bergambar,,,pepepown penginap pertama homestay ni adalah dari Kuala Lumpur iaitu family Syakirin,,tq to family syakirin kerana memilih homestay kami untuk penginapan anda sekeluarga,,,,mereka menginap slama 2 hari iaitu dari 24/5/2013-26/5/2013....

pic yg kat atas ni ada lah tetamu kami yg ke-2 menginap di homestay kami pada 26/5/2013-28/5/2013,,,,,,,,terima kasih to family En. ni kerana memilih homestay kami sebagai tpt penginapan anda dan sekeluarga,,,,,family ni dtg dari melaka,,,jauh tu dtg penang,,,,,klo x salah diorg nginap sbb nak anta anak daftar kat matrikulasi dekat2 sini,,kan,,kan,,,tahniah dik!!!! sbb dapat sambung blaja,,,,blaja rajin-rajin ye,,,kepada family ni,,, kami sekeluarga berharap En.n sekeluarga berpuas hati dgn kemudahan yg diberikan,,,,datang lagi ye... :)

Kami menyediakan beberapa kelengkapan untuk keselesaan para pelanggan yg menginap di homestay kami ini antara kelengkapan yang disediakan ialah:-

1. Bilik tidur utama (20ft*10ft)

pic ni dari sudut sebelah kiri

gambar bawah ni lak dari sudut sebelah kanan

  master bedroom mempunyai 1 set katil queen size, penghawa dingin(aircond),almari baju, meja
solek, seterika(iron) dan papan seterika( iron board).

2. Bilik tidur secondary(10ft*10ft)


di bilik ini kami menyediakan 2 set katil bujang,kipas angin,almari baju,bantal
dan selimut extra disediakan,dan meja solek. 

3. Ruang tamu(20ft*20ft)



meja bar,,,,

bunga ni dibeli semasa saya pergi Lawatan Industri ke Cameron Highland bersama rakan sekelas saya dan digubah oleh adik saya inas,,,,cantik x??...klo x cantik cakap je cantik tau,,,t dia mengamuk baru hampa tau....hahaha


ops lupa lak nak elaborate pasal ruang tamu,,,,di ruangan tamu pula mempunyai set sofa,TV, DVD player,astro dan sound system(speaker) ,set meja makan dengan 4 kerusi,2 biji kipas ceiling dan mini bar dengan 2 kerusi.

4. Dapur(10ft*10ft)


di dapur homestay ini pula terdapat peti sejuk,rice cooker,heater,dapur gas serta
perkakasan dapur seperti pinggan,gelas,periuk dll.

5. Bilik air



kami ada menyediakan pemanas air ataupowm dikenali sbg water heater bak kata owg putih....so kpd sesiapa yg xtahan mandi sejuk sama ada di waktu mlm or pg boleh la maximumkan temperature dia,,,,tp klo xnak mandi guna air panas minimumkan or turn off kan dia punya temperature...tp rasanya sume owg tahu kut camne nak guna benda alah ni.,...kan kan....ops lupa lak nak bgtau,,,walaupown rasa xpenting tp nak bgtau jugak yg kat dalam bilik air ni pown ada singki....

6. Mempunyai anjung yang sangat cantik. 

 waktu malam

siang hari

di anjung ini anda boleh bersantai bersama kengkawan atau family anda untuk menghirup udara segar....tp klo ada keta or moto lalu,,cepat2 ampa lari masuk umah balik sbb udara masa moto or keta tu lalu sungguh x segar,,,hahaha(gurau ja)

haaaa lupa nak bgtau ag,,,,,,kat jalan raya yg ampa nampak kat pic ni sebenarnya jalan pasar malam tok elong,,,,pasar malam tu bukak setiap hari selasa malam rabu....